Letuška rozpútala na palube boj. Nedostala putá, ale pochvalu

Vankúšová vojna na palube lietadla? Jedna z letušiek nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa sa rozhodla zabaviť cestujúcich počas letu z izraelského Tel Avivu do nemeckého Frankfurtu nezvyčajným spôsobom.

16.08.2010 14:07
letuška Foto:
Letuška spoločnosti Lufthansa takto netradične 'rozdala' pasažierom vankúše.
debata

Namiesto toho, aby bezplatné vankúše pasažierom kultivovane rozdala, začala ich nimi ohadzovať. Reakcia bola okamžitá a vo výške niekoľkých kilometrov sa zrazu strhol vankúšový boj sprevádzaný návalmi smiechu. Letuška si svojím počinom získala sympatie a na záver bola odmenená potleskom.

Jej správanie ocenili aj zamestnávatelia. „Je to príklad toho, ako spríjemniť našim cestujúcim let,“ povedal hovorca Lufthansy. „Každý mal úsmev na tvári a po zvyšok letu sme boli všetci v dobrej nálade,“ potvrdil jeho slová pre britský portál Daily Mail jeden z pasažierov.

//Video sa stalo hitom Youtubu://

Otázne je, aký postoj by k takémuto správaniu sa personálu zaujali napríklad na palube niektorého z amerických prepravcov. „Ak by sa toto stalo na palube americkej spoločnosti, muselo by sa lietadlo vrátiť späť na letisko a všetkých na palube by zatkli,“ komentuje video zachytávajúce ‚incident‘ jeden z tých, ktorí si ho pozreli na internetovom portáli Youtube. Okrem neho ho videli už ďalšie státisíce ľudí.

A možno nie je ďaleko od pravdy. Veď napríklad v apríli vypukla na palube Boeingu 757 spoločnosti United Airlines panika po tom, čo jeden z pasažierov zavtipkoval o tom, že si podpáli svoje topánky. Ešte vo vzduchu ho okamžite spacifikovali muži zákona a lietadlo na letisko do Denveru odprevadili stíhačky.

Pred pár dňami sa zas ‚zviditeľnil‘ americký steward, ktorého rozčúlilo, že pasažierka neuposlúchla jeho nariadenia, aby si sadla a pripútala sa. Najprv jej vynadal cez palubný telefón a po pristáti s pivom v ruke opustil stroj cez evakuačnú kĺzačku.

debata chyba