Fidel krúti hlavou nad vedomosťami mladých Američanov

Bývalý kubánsky líder Fidel Castro si opäť vzal na mušku USA a tentoraz podrobil tvrdej kritike americký vzdelávací systém. Kubánsky revolucionár tak reagoval na výsledky prieskumu, ktorého výsledky odhalili veľké medzery vo vedomostiach mladých Američanov.

20.08.2010 14:56
debata (165)

Fidel sa preto podľa vlastných slov nedokáže prestať čudovať, ako je možné, že taká mocná a vyspelá krajina zlyháva vo výchove ďalších generácií, ktorej príslušníci sa stávajú „nekultúrni barbari“.

„Mrazí ma na chrbte, keď vidím, ako sa môže zneužiť a prekrútiť výučba v zemi, ktorá vlastní viac ako osemtisíc atómových zbraní,“ uviedol 84-ročný Castro, ktorý sa v posledných týždňoch často objavuje na verejnosti a vyjadruje sa k verejných veciam. „Myslíte si, že preháňam? Tak mi povedzte, či sa nájde niekto, kto by považoval moje závery za prehnané,“ povedal niekdajší kubánsky vodca na stránke cubadebate.cu.

V uplynulých dňoch zverejnené výsledky testu pre budúcich amerických vysokoškolských študentov odhalil, že mnohí mladí nevedia, že Nemecko bolo niekedy rozdelené, kým o existencii Československa netušia vôbec.

Budúcim americkým vysokoškolákom nič nehovoria ani mená ako Beethoven či Michelangelo. Kým slávneho nemeckého skladateľa považujú za psa, meno talianskeho renesančného umelca si spájajú s počítačovým vírusom.

165 debata chyba