'Hyeny!' nakladajú Rusi taxikárom. Po atentáte enormne zvýšili ceny

Vlnu pobúrenia v Rusku vyvolali správy, že taxikári na letisku Domodedovo začali bezprostredne po krvavom atentáte žiadať za odvoz do Moskvy 10 000 až 20 000 rubľov (asi 250 až 500 eur). "Sú to hyeny, mali by za to prísť o vodičák," znelo ruským internetom.

24.01.2011 19:44
pasažieri Domodevovo Foto: ,
Pasažieri zisťujú v jednom z terminálov moskovského letiska Domodevovo, čo sa vlastne stalo. Keby sa chceli odviezť do Moskvy taxíkom, zaplatili by aj 20 000 rubľov.
debata (18)

Taxikári si za odvoz z letiska, vzdialenom asi päťdesiat kilometrov od centra metropoly, bežne vypýtajú pár tisíc rubľov. V prípade „čiernych taxikárov“, ktorých počet niekoľkonásobne prevyšuje počet oficiálne registrovaných, možno cenu zvyčajne zjednať aj nižšie. Každopádne z Domodedova i z ďalších letísk v okolí Moskvy funguje aj pohodlné vlakové spojenie až na stanicu v centre metropoli za pár stoviek rubľov. Železničný prepravca medzitým oznámil, že v pondelok po nešťastí je cesta z Domodedova letiskovým expresom zadarmo.

Na správy z letiska zareagoval aj moskovský starosta Sergej Sobjanin, ktorý nariadil zvýšiť počet autobusov a mikrobusov premávajúcich medzi Moskvou a Domodedovom. „Opatrenie má zabrániť špekuláciám súkromných taxikárov,“ vysvetlila starostova hovorkyňa Gulnara Peňkovová.

Všetko o atentáte na letisku Domodedovo v Moskve

Radnica sa tiež rozhodla poskytnúť príbuzným obetí a ranených bezplatné ubytovanie a stravu v jednom moskovskom hoteli.

Útok samovražedného atentátnika v príletovej hale Domodedovo pripravil o život 35 ľudí, ďalšie desiatky zranil. Štyridsiatka zranených je podľa ministerky zdravotníctva vo vážnom a veľmi vážnom stave.

18 debata chyba