V Číne spáchal samovraždu ďalší zamestnanec firmy Foxconn

Dvadsaťjedenročný zamestnanec taiwanskej spoločnosti Foxconn spáchal samovraždu skokom z okna ubytovne v južnej Číne. Pokračuje tak séria samovrážd spájaných s vysokým pracovným tlakom a tvrdými podmienkami v pretekoch tohto technologického giganta; v minulom roku podľa dostupných správ skoncovalo so životom najmenej 13 zamestnancov Foxconnu, pripomenula agentúra AFP.

21.07.2011 09:33
Foxconn Foto:
Ilustračné foto
debata (3)

Poslednou obeťou je muž, ktorý začal v továrni Foxconnu v juhočínskom meste Šen-čen pracovať až 27. júna. Jeho telo našli pred ubytovňou v utorok a o jeho smrti informoval denník Hong Kong Economic Times s odvolaním sa na nemenovaného oficiálneho činiteľa Foxconnu. Polícia jeho smrť vyšetruje.

Spoločnosť Foxconn, ktorá je najväčším zmluvným výrobcom mobilov na svete, je súčasťou taiwanskej skupiny Hon Hai, ktorá vyrába telefóny aj ďalšiu elektroniku pre najznámejšie svetové značky, ako je Nokia, Motorola, Sony, Apple, Dell či Hewlett-Packard. Šenčenský továrenský komplex firmy Lung-chua predstavuje obrie mesto v meste. Je v ňom zamestnaných vyše 300 000 ľudí a jeho súčasťou sú ubytovne, reštaurácie, zábavné podniky či nemocnice.

3 debata chyba