Boh vyvolil Ameriku, aby viedla svet, vyhlásil Romney

Najväčší favorit na kandidáta Republikánskej strany pre americké prezidentské voľby v roku 2012 Mitt Romney vyhlásil, že Spojené štáty boli stvorené na vedenie sveta.

08.10.2011 14:04
Mitt Romney Foto: ,
Mitt Romney
debata (29)

Ich pozícia je však v súčasnosti oslabená a Romney za príčinu tohto stavu označil súčasného šéfa Bieleho domu Baracka Obamu. Ten podľa neho zámerne kazí imidž USA vo svete, okrem iného aj dohodou s Ruskom na takzvanom resete vzájomných vzťahov. Tento stav sa podľa republikána musí zmeniť, keďže do prezidentského kresla v Kremli sa vráti Vladimir Putin označujúci pád Sovietskeho zväzu za najväčšiu katastrofu 20. storočia.

„Boh nestvoril túto krajinu, aby bola národom nasledovateľov. Amerika nie je predurčená na pozíciu jednej z rovnocenných veľmoci sveta. Amerika musí svet viesť, lebo to bude robiť nieto iný. Nikdy sa za Ameriku ospravedlňovať nebudem,“ povedal Romney. „Je to jednoduché: Ak nechcete, aby bola Amerika najsilnejšou krajinou na Zemi, nie som váš prezident. Takého máte teraz,“ dodal najvážnejší kandidát Republikánskej strany v rámci svojho zatiaľ najtvrdšieho útoku na Obamu.

"Rusko sa nachádza na historickej križovatke. Putin označil rozpad Sovietskej ríše za veľkú tragédiu 20. storočia. Bude sa teda snažiť o zvrátenie tejto tragédie, o ubitie bývalých krajín zväzu a ich podriadenie či o zastrašovanie Európy pákou svojich energetických zdrojov?, položil si rečnícku otázku bývalú guvernér amerického štátu Massachusetts.

29 debata chyba