Nemci rozhodovali o miliardách eur pre Grékov, Schäuble si hral sudoku

Spŕška kritiky sa zniesla na hlavu nemeckého ministra financií Wolfganga Schäubla, ktorého médiá prichytili, ako počas dôležitého rokovania v nemeckom Bundestagu o poskytnutí pôžičky pre Grécko si spokojne hrá sudoku.

01.03.2012 09:02
Wolfgang Schäuble Foto:
Wolfgang Schäuble počas rokovania o poskytnutí pomoci Grécku si hral sudoku.
debata (5)

Televízne kamery zachytili, ako minister financií počas príhovoru nemeckej kancelárky Angely Merkelovej o pomoci pre Grécko vo výške 130 miliárd eur z peňazí nemeckých daňových poplatníkov, nemá o tému veľký záujem a hrá sudoku na svojom iPade.

Minister drží obrazovku sklopenú tak, aby kolegovia nevideli, čo rieši, ale zároveň aby mohol sledovať hru. Na jeho smolu však práve nad jeho plecom sa nachádzali televízne kamery. Tento záber obehol všetky nemecké spravodajské televízie a všimli si ho aj iné európske médiá. O prípade napríklad informuje na svojom serveri taliansky denník Corriere della Sera.

Hovorca ministerstva správanie Schäubla vysvetlil tým, že šéf rezortu financií má za sebou množstvo prebdených nocí v Bruseli, počas ktorých riešili situáciu v Grécku. Inými slovami, minister, ktorého dlhý čas zamestnáva kríza na starom kontinente, potreboval takýto druh pauzy viac ako soľ.

Skutočne, 70-ročný Schäuble nie je jediný, ktorý sa potreboval takto odreagovať. Navyše, nespra­vil niečo také škandalózne, ako napríklad dvaja indickí poslanci, ktorí počas rokovania v parlamente sledovali na svojich notebookoch porno, uzatvára taliansky denník.

5 debata chyba