Záhadná žena po boku Kima je zrejme jeho zakázaná láska

Mladá žena, ktorá sa začala objavovať na oficiálnych akciách po boku severokórejského vodcu Kim Čong-una, je zrejme bývalá speváčka, momentálne vydatá. O totožnosti dosiaľ záhadnej ženy na svojich stránkach informoval denník The Telegraph. Podľa neho totožnosť ženy odhalila juhokórejská spravodajská služba.

11.07.2012 20:32
Kim Čong-un Foto: ,
Speváčka Hjon Song-wol po boku Kim Čong-una.
debata (33)

Hjon Song-wol spievala so skupinou Bochonbo Electronic Music Band a medzi severokórejským publikom bola veľmi obľúbená. K jej najväčším hitom patria Kroky vojakov, Milujem Pchjongjang, Ona je prepustený vojak a Sme vojsko strany. Jej popularita údajne dosiahla vrchol v roku 2005 vďaka piesni Znamenitá dáma, ktorá drie ako kôň.

Hjon ale postupne zmizla z očí verejnosti, a to v čase, keď sa začal Kim Čong-un naopak objavovať ako pravdepodobný nástupca svojho otca Kim Čong-ila. Objavili sa chýry, že Kim Čong-il vtedy 28-ročnému synovi nariadil, aby svoj vzťah so speváčkou ukončil. Tá sa vraj neskôr vydala za dôstojníka severokórejskej armády a má s ním dieťa.

Na verejnosti sa začala znovu objavovať od tohtoročného marca, keď už vo vysokom stupni tehotenstva vystúpila v Pchjongjangu na Medzinárodnom dni žien. Na predstavení bol aj Kim Čong-un.

//Jeden z hitov Hjon Song-wol://

„Obaja sa poznajú už od svojej mladosti a zvesti o ich vzťahu kolovali medzi severokórejskými špičkami,“ uviedol nemenovaný činiteľ juhokórejskej rozviedky. Severokórejske médiá sa o totožnosti ženy nikdy nezmienili, hoci sa objavila na ich záberoch z viacerých akcií režimu.

Rozviedka tvrdí, že sa dvojica prvýkrát dala dokopy zhruba pred desiatimi rokmi, keď sa Kim vrátil zo štúdií na elitnej súkromnej akadémii vo švajčiarskom Berne.

Kim síce poslúchol rozkaz svojho otca, ale po jeho smrti sa zrejme vlani v decembri k svojej láske vrátil. Predpokladá sa, že ju v uplynulých mesiacoch poveril vedením štátneho umeleckého súboru.

O Hjoninom manželovi nie sú k dispozícii žiadne informácie – ani či sú stále v manželskom zväzku; rovnako tak nie je nič známe o ich dieťati.

Pôvodne sa špekulovalo, že žena by mohla byť Kim Čong-unova mladšia sestra Kim Jo-Čong a že severokórejske médiá ju začali prezentovať ako blízku dôverníčku mladého vodcu.

Japonský odborník na severokórejské vedenie Tošimicu Šigemura bol zase presvedčený, že ide o Kimovu manželku, ktorá ešte len čaká na oficiálne predstavenie ľudu.

Vodcovi tancoval aj Mickey Mouse

Okrem novej spoločníčky však prekvapilo aj jedno z po­dujatí, na ktorom sa severokórejský vodca s Hjon Song-wol ukázal. Na koncerte pre Kima totiž vystúpili aj postavičky z animovaných rozprávok Walta Disneyho, ktoré sú populárne predovšetkým na Západe.

Napriek tomu, že ‚rodiskom‘ Mickey Mousa či Medvedíka Pú, ktori v programe vystúpili, sú Spojené štáty, teda úhlavný nepriateľ severokórejského režimu, dostali sa zábery z koncertu aj do vysielania štátnej televízie.

Aj masy obyvateľov krajiny tak mohli vidieť ako počas tanca hercov v kostýmoch animovaných hrdinov premietali na plátnach za nimi ďalšie západné rozprávky – Snehulienku či príbeh o malom slonovi Dumbo.

Hovorca spoločnosti Disney Zenia Mucha pre denník New York Times povedal, že na takúto akciu licenciu nevydali.

33 debata chyba