Rogozin o Madonne: Každá vyslúžilá prostitútka chce kázať o morálke

Nevyberavo sa ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin pustil do americkej popovej hviezdy Madonny a vulgárnym výrazom ju zaradil medzi vyslúžilé prostitútky.

09.08.2012 13:32
Madonna Foto:
Speváčka Madonna.
debata (211)

Madonna na svojom terajšom ruskom turné provokuje konzervatívne kruhy podporou moskovských punkerek a petrohradských homosexuálov. Na happeningu v Moskve skalní stúpenci pravoslávia spálili Madonnin plagát. Speváčka sa chystá v Petrohrade na svoj ďalší koncert.

Rogozin ku kritike Madonninho záujmu o súdny proces s rockovou skupinou Pussy Riot využil sociálnu sieť Twitter, kde doslova napísal: „Každá vyslúžilá k. má na staré kolená sklony dávať všetkým lekcie o morálke. Zvlášť, keď je niekde na návšteve v zahraničí. " Použitý výraz "k“ (V ruštine „b“, neskrátené „bljaď“) pre Rusov jednoznačne znamená hanlivé označenie prostitútky.

Na utorkovom koncerte Madonna kritizovala postup ruskej justície proti rockerkám z Pussy Riot, ktorým za ich „punkovú modlitbu“ v moskovskom chráme Krista Spasiteľa hrozí nepodmienečný trest väzenia. O ich osude z moskovského pódia hovorila päť minút.

Stúpenci konzer­vatívnych ochrancov viery, v stredu obradne spálili plagát Madonny sediacej na tróne. Akcia sa uskutočnila symbolicky pred chrámom Krista Spasiteľa v Moskve. Plagát s Madonnou podľa ich lídra prešiel ohňom rovno do pekla.

„Sedí si na tróne podobnom Kristovmu krížu, ako imperátor. Hanobenie takého trónu je hanobením monarchie a cirkvi,“ povedal zástupca organizácie, ktorá sa snaží o návrat monarchie a posilnenie pravoslávia a hriešnu Madonnu pri jej návšteve Ruska pozorne sleduje.

Ďalším očakávaným škandálom je Madonnina ohlásená podpora gayov a lesbičiek na petrohradskom koncerte. Petrohradská oblasť od jari patrí k niekoľkým ruským regiónom, kde vstúpil zákon o zákaze propagácie homosexuality medzi mládežou.

Autor zákona Vitalij Mironov Interfaxu povedal, že Madonnu budú sledovať jeho „agenti“. Nasnímané záznamy by potom mali slúžiť na obvinenie speváčky z propagácie „netradičných sexuálnych praktík“.

211 debata chyba