V Texase strelec zabil dvoch ľudí, neprežil ani samotný útočník

Počas streľby, ktorú v pondelok spustil muž v blízkosti areálu Texaskej univerzity v americkom meste College Station, prišli o život traja ľudia. Podľa médií mŕtvymi sú súdny úradník, ktorý strelcovi doručil oznámenie o vysťahovaní, starý muž a samotný útočník.

13.08.2012 22:13 , aktualizované: 14.08.2012 08:37
Texas, streľba Foto:
V blízkosti areálu texaskej univerzity spustil muž streľbu, zahynuli dvaja ľudia, neskôr zomrel aj útočník.
debata (2)

Podľa pôvodných informácií polícia útočníka postrelila a zadržala. Muž, ktorému odhadovali vek medzi 30 a 40 rokov, podľahol zraneniam v nemocnici. Okrem spomínaného úradníka druhý mŕtvy je 65-ročný náhodný chodec. Zranenia utrpeli štyria ľudia – ďalší traja úradníci a 55-ročná žena, ktorú guľka zasiahla za volantom auta.

Podľa serveru DallasNews.com útočník začal strieľať z okna domu, ktorý leží mimo areál univerzity. Vzápätí po streľbe univerzita na svojich internetových stránkach vydala varovanie pred strelcom. SMS-správami tiež vyzvala svojich študentov, aby nevstupovali do ohrozenej oblasti areálu.

Na univerzite v College Station študuje vyše 50-tisíc ľudí. Súčasťou univerzitného areálu, ktorý sa rozkladá na 22 kilometroch štvorcových, je tiež prezidentská knižnica Georgea Busha mladšieho.

Streľba v College Station sa odohrala v čase, keď v Spojených štátoch rastú obavy práve pre násilie spojené so strelnými zbraňami po dvoch nedávnych masakrách. Pred mesiacom strelec zavraždil v kine v coloradskom Denveri dvanásť ľudí a šesťdesiat ďalších zranil. Pred deviatimi dňami ďalší útočník zastrelil šesť ľudí v sikhskej svätyni vo Wisconsine a potom spáchal samovraždu.

2 debata chyba