Česká polícia objavila obrovský sklad nelegálneho alkoholu

Metylalkohol v Českej republike má už 28. obeť a policajti stále pátrajú po podozrivých liehovinách. Veľký úlovok sa im podaril v meste Valašské Klobouky, kde odhalili obrovský sklad nelegálneho alkoholu. Otrávený však pravdepodobne nebol, informuje spravodajský portál iDNES.cz.

08.10.2012 21:58
debata (7)

Šesťdesiatšty­riročný muž a jeho mladší príbuzný mali uskladnené tisíce litrov alkoholu bez potrebného označenia alebo dokladu pôvodu. Na spotrebnej dani ukrátili štát odhadom o 900-tisíc korún (36 145 eur), za čo im hrozí až osemročné väzenie.

Policajti z miestneho obvodného oddelenia si vo štvrtok večer všimli podozrivo odstavené auto pri starej budove mimo mesta. Vozidlo bolo zaparkované tak, že sa nebolo možné dostať do kufra. Policajti našli majiteľa, ktorý im auto otvoril. Bolo v ňom asi štyritisíc litrov alkoholu, z toho 80 percent pančovaného. Ďalších 500 litrov následne našli zlínski kriminalisti pri domových prehliadkach spolu so stovkami etikiet. Doteraz sa nepotvrdilo, že bol pančovaný jedovatým metanolom. Podrobnejšie rozbory v súčasnosti robí colná správa.

Okrem alkoholu policajti pri domových prehliadkach našli tiež asi šesť a pol tisíca škatuliek cigariet, tiež bez povinného označenia, ako aj väčšie množstvo potravín, ako sú vajcia, ryža a zelenina, uskladnených v úplne nevhodných a nehygienických podmienkach.

7 debata chyba