Otec útočníka z Newtownu sa pozostalým ospravedlnil

Otec mladého útočníka, ktorý v piatok v škole v americkom Newtowne postrieľal 26 ľudí, stále nemôže uveriť, čo sa stalo. Rodinám synových obetí sa prostredníctvom médií ospravedlňoval.

16.12.2012 07:54
Connecticut Foto:
V základnej škole v americkom štáte Connecticut sa v piatok strieľalo.
debata (11)

„Naša rodina smúti so všetkými, ktorých táto strašná tragédia zasiahla,“ uviedol Peter Lanza. Jeho 20-ročný syn Adam je podľa doterajšieho vyšetrovania tým, kto strieľal.

Vyšetrovaný bol aj starší syn, ten ale zrejme so streľbou nemal nič spoločné.

Úrady už potvrdili, že útočník najprv zabil svoju matku a po masakre v škole obrátil zbraň proti sebe. Tragédia má teda celkom 28 obetí. Vyšetrovatelia sa zatiaľ snažia o útočníkovi zistiť bližšie podrobnosti. Majú zrejme už aj predstavu o jeho motíve.

„Žiadne slová nemôžu presne vyjadriť ako nás to zlomilo,“ pokračoval útočníkov otec. Rodina vraj nechápe, ako sa takáto vec mohla stať. „Aj my si tú otázku kladieme,“ povedal s tým, že jeho rodina s úradmi na objasnení tragédie plne spolupracuje.

Biely dom oznámil, že prezident Barack Obama v nedeľu pricestuje do Newtownu, aby si tam uctil pamiatku obetí a zároveň sa stretol aj s ich rodinami.

11 debata chyba