V Montreale sa orol pokúsil v parku uniesť dieťa

Orol skalný sa v parku v Montreale zniesol k malému dieťaťu a pokúšal sa ho uniesť. Po chvíli ho však pustil na zem. Scénu zachytil náhodne na kameru muž nachádzajúci sa v tom čase v parku.

19.12.2012 11:08 , aktualizované: 14:31
orol, park, dieťa Foto:
Muž v parku náhodne zachytil na videu, ako sa orol zniesol k dieťaťu a pokúšal sa ho uniesť.
debata (16)

Máte pocit, že ste mali traumatické detstvo? To sa pýta na úvod svojej informácie o dramatickej príhode v Montreale server Atlantic Wire. Informuje totiž o videu, na ktorom orol so širokými krídlami krúži nad korunami stromov. Potom sa zniesol na zem k dieťaťu a mužovi, ktorý práve niečo hľadal v taške. Priblížil sa k dieťaťu, uchopil ho za bundu a pokúšal sa s ním vzniesť. Po chvíli bolo dieťa opäť na zemi.

V pozadí videa počuť muža, ktorý celú situáciu zachytil, ako kľaje a potom vidieť, ako uteká k plačúcemu dieťaťu, aby ho pomohol upokojiť. Dieťa podľa všetkého neutrpelo žiadne zranenia.

Orol skalný patrí k najväčším dravcom v Severnej Amerike. Ku koristi sa môže priblížiť až rýchlosťou 240 kilometrov za hodinu.

Len niekoľko hodín po zverejnení záberov si video pozrelo vyše 800-tisíc ľudí. Mnohí z nich však pochybujú o tejto udalosti. Novinári Alexandre Hervaud a Benoit Gallerey sú si napríklad istí, že ide o podvrh. „Toto neuveriteľné video s orlom na Mount Royal smrdí podvrhom,“ napísal na twitteri Hervaud. Ďalší z účastníkvo diskusie naopak napísal, že ak sa ukáže, že video je podvrh, potom však ide o podvrh veľmi kvalitný. „S digitálnymi snímkami pracujem profesionálne 15 rokov a som presvečený, že ide o podvod,“ napísal ďalší účastník diskusie a spochybnil najmä strmhlavý zlet orla na zem.

Atlantic Wire pripomína aj iné príhody, keď orol ohrozoval ľudí. Napríklad na pláži v New Hampshire pred asi desiatimi rokmi zranil dvoch dospelých s dieťaťom. Známe sú však aj príbehy z dávnejšej minulosti. V roku 1868 orol skutočne dieťa uniesol z dvora v Tennessee a letel s ním asi tri kilometre, kým ho streľbou do vzduchu nevystrašil poľovník. Vták potom dieťa pustil.

16 debata chyba