George Bush starší opustil nemocnicu

Bývalého amerického prezidenta Georgea Busha staršieho v pondelok prepustili z nemocnice v Houstone. Informoval o tom rodinný hovorca.

15.01.2013 08:23
Bush st. Foto:
Bývalý americký prezident George Bush starší.
debata

Stalo sa tak takmer dva mesiace po tom, čo ho tam 23. novembra priviezli s bronchitídou, bakteriálnou infekciou a kašľom. Dočasne musel byť v decembri dokonca aj na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď sa jeho stav prudko zhoršil a trpel neustupujúcou horúčkou. Teraz sa však už má natoľko lepšie, že môže ísť domov, vo fyzikálnej terapii však bude pokračovať, uviedol hovorca Jim McGrath s odvolaním sa na Bushových lekárov.

George H. W. Bush pôsobil na čele Spojených štátov v rokoch 1989 až 1993 a bol zodpovedný za vyslanie amerických jednotiek do Iraku v rámci prvej vojny v Perzskom zálive po tom, ako vtedajší iracký diktátor Saddám Husajn zaútočil na Kuvajt. Republikán predtým pôsobil aj ako viceprezident, kongresman a šéf Ústrednej spravodajskej služby (CIA). Osemdesiatosemročný Bush je najstarším žijúcim americkým exprezidentom. Jeho syn George W. Bush bol prezidentom v rokoch 2001 až 2009.

debata chyba