V New Yorku našli podvozok lietadla, ktoré narazilo do dvojičiek

Newyorská polícia v piatok potvrdila, že v stredu nájdený predmet je časťou jedného z lietadiel, ktoré pred takmer 12 rokmi narazilo do budov Svetového obchodného centra (WTC).

27.04.2013 13:17
dvojičky, World Trade Center, USA, atentát ,... Foto:
Na archívnej snímke newyorskej polície letecké fotografie teroristického útoku na Svetové obchodné centrum v New Yorku z 11. septembra 2001.
debata

Viac 1,5 metra dlhý a meter široký predmet je podľa predbežných zistení časťou podvozku jedného zo strojov. Dokazovať to majú prítomné identifikačné čísla spoločnosti Boeing. Súčasť lietadla našli na úzkom opustenom mieste medzi dvoma budovami na dolnom Manhattane. Budovy sú od miesta, kde pôvodne stáli takzvané dvojičky, vzdialené dva bloky. Predmet našli pracovníci stavebnej firmy, ktorí preskúmavali priestor v blízkosti moslimského centra. Newyorská polícia miesto nálezu uzavrela ako potenciálne miesto zločinu.

Newyorské úrady začiatkom apríla oznámili opätovný začiatok pátrania po pozostatkoch obetí útokov z 11. septembra 2001. Prehľadávať majú zeminu, trosky a sutiny zo Svetového obchodného centra, ktoré odviezli na miesto nazvané Vehicle Security center. Doteraz sa totiž podarilo identifikovať len 1634 ľudí z 2752 osôb, ktoré prišli pri útokoch a následnom zrútení budov o život.

debata chyba