V Indii znásilnili írsku humanitárnu pracovníčku

Polícia v Kalkate oznámila, že zatkla miestneho podnikateľa, ktorý je podozrivý, že zdrogoval a znásilnil 21-ročnú írsku humanitárnu pracovníčku. K prípadu údajne došlo po oslave jej narodenín.

04.06.2013 09:30
India, turizmus Foto: ,
Podľa najnovšieho prieskumu poklesol po týchto prípadoch počet zahraničných turistiek cestujúcich do Indie až o 35 percent.
debata (15)

Žena prípad ohlásila na polícii v sobotu. Uviedla, že bola v polobdelom stave znásilnená po tom, čo vypila šálku čaju v dome 25-ročného podozrivého, s ktorým v piatok večer oslávila svoje narodeniny. „Podozrievame ho, že jej dal do čaju drogy a znásilnil ju,“ povedal policajný dôstojník Subrata Dey.

Írsku študentku, ktorá prišla do Indie ako dobrovoľná pomocníčka miestnej charity, poslali do nemocnice, aby podstúpila prehliadku. V Indii ide o jeden z mnohých prípadov, ktorý upútal pozornosť zahraničných médií. Vlani v decembri šokovalo celý svet brutálne znásilnenie 23-ročnej indickej študentky, ktorého sa dopustila šestica mužov v mestskom autobuse v Dillí. Následky znásilnenia dievča neprežilo. Švajčiarsku cyklistku v marci znásilnili v štáte Mádhjapradéš a juhokórejskú turistku v januári údajne zdrogoval a znásilnil syn majiteľa hotela, v ktorom bývala.

Podľa najnovšieho prieskumu poklesol po týchto prípadoch počet zahraničných turistiek cestujúcich do Indie až o 35 percent.

15 debata chyba