Pápež sa rozlúči s Riom, na omši sa čaká vyše milión ľudí

Pápež František v nedeľu v brazílskom Riu de Janeiro povedie v rámci Svetových dní mládeže záverečnú omšu, na ktorej sa očakáva vyše milión ľudí.

28.07.2013 08:20
pápež, František, brazília, copacabana Foto: ,
Davy kresťanov čakali na známej pláži Copacabana na príhovor pápeža Františka.
debata

Počas približne týždennej návštevy Brazílie pápež pri rôznych príležitostiach vyzýval k väčšej otvorenosti cirkvi a jej predstaviteľov k hlbšej komunikácii s tými, ktorí ju potrebujú.

František v sobotu vyzval kňazov a cirkevných hodnostárov celého sveta, aby vyšli z izolácie svojich kostolov a kazateľníc a slúžili chudobným. Brazílskym politikom na zhromaždení lídrov politiky, kultúry a ekonomiky potom povedal, aby riešili príčiny terajších protestov v krajine „konštruktívnym dialógom“.

Rímsky pontifik si Brazíliu, kde sa koná tohtoročný ročník Svetových dní mládeže, zvolil ako cieľ svojej vôbec prvej zahraničnej cesty. Pre rodáka z Argentíny ide od marcového zvolenia do čela katolíckej cirkvi o prvý návrat na domovský kontinent.

Záverečná omša sa bude konať na známej pláži Copacabana, kde pápež už v sobotu slúžil večernú vigíliu. Starosta Ria odhadol, že záverečnej ceremónie by sa mohli zúčastniť až tri milióny ľudí – teda približne rovnaké množstvo, ktoré podľa miestnych médií dorazilo na sobotňajšiu vigíliu.

debata chyba
Viac na túto tému: #pápež #Brazília #František #cirkev #Copacabana #kresťanstvo