Mursí pôjde do rovnakej väznice ako Mubarak

Zvrhnutý egyptský islamistický prezident Muhammad Mursí, ktorý je obvinený z vraždy a ďalších zločinov, pôjde pravdepodobne do rovnakého väzenia ako jeho predchodca Husní Mubarak.

28.07.2013 09:07
Muhammad Mursí Foto:
Zvrhnutý egyptský prezident Muhammad Mursí, ktorého zosadila armáda.
debata

V sobotu o tom informoval minister vnútra Muhammad Ibrahím. „Najskôr do Tory,“ odpovedal na otázku novinárov, kam Mursího prevezú. Konečné rozhodnutie je však podľa jeho slov na súde.

Ibrahím tiež povedal, že „ak Boh dá“, bude sa na základe rozhodnutia prokuratúry podnikať niečo proti protestujúcim Mursího stúpencom. Prokuratúra sa totiž zaoberá početnými sťažnosťami obyvateľov, keďže demonštranti blokujú hlavné dopravné tepny Káhiry a komplikujú tak život v hlavnom meste.

Mubarak odstúpil vo februári 2011 po trojtýždňových masových protestoch, pri ktorých zomrelo takmer 900 ľudí a tisíce utrpeli zranenia. V Egypte vládol tri desaťročia, ktoré boli poznačené porušovaním ľudských práv a slobôd, no jeho vláda bola zárukou stability v africkej krajine a celom regióne. Mursího zvrhla pred vyše troma týždňami armáda po neutíchajúcich protestoch proti jeho vláde.

debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #Mursí #väzenie #Mubarak #nepokoje