V Španielsku zadržali pedofila, ktorému marocký kráľ zrušil milosť

Španielska polícia v pondelok zatkla muža, ktorého marocký súd predvlani poslal na tri desiatky rokov do väzenia za pedofíliu a ktorého kráľ Muhammad VI. najprv omilostil a potom milosť zrušil.

05.08.2013 21:34
debata (1)

Podľa agentúr o tom informovalo španielske ministerstvo vnútra. Španiela Daniela Galvána marocký súd pred dvoma rokmi odsúdil za opakované zneužívanie detí na 30 rokov väzenia. Jeho obeťami sa stalo 11 detí vo veku od štyroch do 11 rokov.

Muhammad VI. udelil Galvánovi nedávno milosť spoločne so 47 ďalšími uväznenými Španielmi a to na žiadosť španielskeho kráľa Juana Carlosa, ktorý v júli Maroko navštívil. Proti omilosteniu pedofila demonštrovali v piatok večer v Rabate a v ďalších mestách rozhorčení ľudia. Marocký vládca, ktorý tvrdil, že nevedel nič o povahe spáchaných zločinov, milosť následne odvolal.

Podľa agentúry Reuters polícia v pondelok Galvána zatkla v Murcii, správnom stredisku rovnomennej autonómnej oblasti na juhovýchode Španielska. Prevezený bude do Madridu, kde by o jeho ďalšom osude mala rozhodnúť niektorá z vyšších súdnych inštancií krajiny.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #Maroko #pedofil #Galván