Mladý Američan strieľal v škole v Georgii, nikto sa nezranil

Devätnásťročný mladík v utorok prenikol do základnej školy pri Atlante v štáte Georgia, spustil z nej paľbu a po policajnom zásahu sa vzdal.

21.08.2013 07:45
zbraň, pištol, ozbrojenec, lúpež, krádež,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Viac ako 800 žiakov školy medzitým evakuovali do bezpečia. Streľba v mestečku Decatur nikoho nezranila. Škola má síce bezpečnostný systém, ktorý umožňuje vstup len povolaným, strelec ale do budovy podľa polície zrejme prenikol tesne za niekým, kto mal do školy prístup. Dostal sa len do vrátnice, kde držal jedného rukojemníka. Pracovníčku vrátnice potom donútil zavolať do miestnej televíznej stanice, aby poslali štáb, ktorý „nakrúti, ako polícia umiera“.

Po príchode polície pred školu útočník vypálil smerom von asi pol tucta nábojov. Policajti paľbu opätovali, uviedol šéf miestnej polície. Po zadržaní sa u útočníka okrem útočnej pušky AK-47 našli aj ďalšie zbrane. Motív streľby zatiaľ nie je známy a totožnosť strelca nezverejnili.

Incident bol najnovším prípadom streľby v amerických školách, čo je téma. ktoré priťahuje veľkú pozornosť verejnosti. Vlani ťažko ozbrojený a vyšinutý strelec začal paľbu v základnej škole v Newtowne v štáte Connecticut, kde zabil 20 detí a šesť dospelých. Tragédia oživila debatu o kontrole zbraní a pre odporcov práva na držanie zbraní sa stala hlavným tromfom v rozsiahlej kampani za jeho obmedzenie. Množstvo amerických škôl reagovalo na prípad posilnením ochrany.

debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #škola #Georgia