Stovky robotníkov na petrohradskom letisku sa otrávilo

Približne tri stovky robotníkov pracujúcich na stavbe nového terminálu petrohradského letiska Pulkovo postihla otrava, vyžadujúca lekárske ošetrenie.

26.08.2013 20:19
debata (1)

Oznámila to v pondelok agentúra Interfax s odvolaním sa na ruské ministerstvo vnútra. Niekoľko postihnutých je údajne „blízko smrti“. O príčinách otravy zatiaľ nie sú žiadne oficiálne informácie, miestne médiá však majú podozrenie na neďaleký mäsokombinát, kde sa stavbári stravovali.

„O lekárske ošetrenie požiadalo 300 ľudí. Trinásť z nich sa nachádza vo vážnom stave, štyri desiatky v stredne-vážnom. Prípad sa preveruje,“ uviedlo ministerstvo. Podľa webu spravodajskej televízie Rossija 24 sa otrávilo okolo 250 robotníkov z dodávateľskej firmy, ktorá stavia terminál Pulkovo-3.

„Autobusy a sanitky ich prevážajú do nemocnice. Všetci budú hospitalizovaní,“ uviedol server s tým, že dopravná polícia varovala pred možnými komplikáciami v uliciach pre jazdu kolóny s otrávenými robotníkmi.

Podľa petrohradského serveru Fontanka, policajti pri obhliadke staveniska našli ďalších sedem robotníkov „na pokraji smrti“. Vo vážnom stave bol údajne nájdený aj pracovník blízkeho mäsokombinátu, kde sa stavbári stravovali.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #letisko #Petrohrad #Pulkovo