Senátor John McCain si krátil debatu o Sýrii hraním pokru v telefóne

Americký senátor John McCain je síce stúpencom vojenskej operácie proti Sýrii, keď o nej ale v utorok rokoval zahraničný výbor Senátu, debata ho zjavne nezaujala, takže si krátil čas hraním pokra na svojom iPhone.

04.09.2013 14:34
John McCain Foto: ,
Americký senátor John McCain.
debata

Ukazuje to fotografia, ktorú zaobstarala fotografka denníka The Washington Post.

Výbor rokoval o návrhu na intervenciu, ktorú do Kongresu poslal prezident Barack Obama. Vojenský úder v reakcii na chemický útok vyvolaný údajne sýrskym režimom obhajovali počas prerokúvania aj ministri zahraničia a obrany John Kerry a Chuck Hagel.

Vplyvný senátor a niekdajší republikánsky prezidentský kandidát McCain je síce dôrazným stúpencom vojenského zásahu a dlhodobo vyzýva na vyzbrojenie sýrskych povstalcov, tentoraz ale pri debate pozornosť neudržal a uchýlil sa k hrám na svojom telefóne.

McCain sa nesnažil zapierať, keď sa k nemu dostala snímka, na ktorej hrá na telefóne poker. V odkaze na Twitteri sa to snažil pripísať dĺžke rokovania. „Škandál! Chytili ma, ako hrám hry na iPhone počas trojhodinového vypočutia v Senáte. A najhoršie je, že som prehral,“ napísal McCain.

Väčšina Twitterových reakcií však nebola príliš ústretová. Užívatelia mu podľa denníka The Guardian pripomínali význam celej záležitosti aj senátorský plat 174.000 dolárov (3,4 milióna českých korún) ročne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sýria #sýrska kríza #John McCain #Senát