Nemecká polícia odobrala kresťanskej sekte 40 detí

Nemecká polícia vo štvrtok zasiahla proti kresťanskej sekte Dvanásť kmeňov, ktorej príslušníkom odobrala 40 detí pre obavy zo zlého zaobchádzania.

05.09.2013 22:52
debata (2)

Podľa portálov Augsburger Allgemeine a Spiegel Online sa operácia uskutočnila v skorých ranných hodinách na dvoch miestach v Bavorsku a podieľalo sa na nej vyše 100 policajtov. Miestni predstavitelia pre médiá uviedli, že podnetom boli „nové dôkazy poukazujúce na závažné a pretrvávajúce týranie detí“ členmi sekty. Takzvané „duchovné bratstvo“ vyznávajúce kresťanstvo v jeho prapôvodnej podobe pritom na seba upozornilo už dávnejšie, keďže jeho prívrženci odmietali svojich potomkov posielať do štátnych škôl.

Vo štvrtok polícia odviezla 28 detí z kláštora pri meste Deiningen a ďalších 12 z obce Wörnitz, pričom ich dočasne umiestnila do náhradných rodín. Svedkovia uvádzajú, že policajti pri raziách nenarazili na žiadny odpor. Spoločenstvo založené v 70. rokoch na území Spojených štátov následne vydalo vyhlásenie, podľa ktorého „netoleruje žiadne formy týrania detí“.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #deti #sekta