Manžel a otec mŕtvych Češiek musí naďalej zostať v Egypte

Český občan, ktorého žena a dcéra zomreli za záhadných okolností v Hurghade, naďalej nesmie vycestovať z Egypta. Českým úradom to oznámila najvyššia prokuratúra v Káhire.

03.10.2013 16:43 , aktualizované: 18:13
Hurghada Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Tá zároveň nestanovila žiadnu lehotu, ako dlho musí Čiech v krajine zostať, čaká sa na ďalší vývoj vyšetrovania, povedala hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Johana Grohová.

„Najvyššia prokuratúra v Káhire nám oznámila, že predlžuje pobyt pána K. v Hurghade s tým, že neurčila, na ako dlho to bude,“ vyhlásila hovorkyňa Černínského paláca. Informáciu egyptské úrady oznámili českému zastupiteľskému úradu v Káhire a ten ju už odovzdal aj českému občanovi v Hurghade.

„Čaká sa na výsledok lekárskej správy, ktorá by snáď mala byť v tých nasledujúcich týždňoch. Od toho sa odvinie ďalší postup,“ dodala Grohová. Ako dlho všetko bude trvať, sa podľa nej nedá odhadovať.

Tridsaťšesťročná Češka a jej osemročná dcéra zomreli na konci júla v hotelovej izbe v Hurghade. Našiel ich manžel a otec, ktorý povedal, že všetci traja trpeli črevnými a žalúdočnými problémami. Pôvodnú verziu o otrave z jedla spochybnil riaditeľ nemocnice v Hurghade, ktorý v českých médiách povedal, že obe mŕtve mali žalúdky rozleptané silným jedom. Potom sa objavili špekulácie, že za úmrtiami oboch Češiek stojí otec rodiny. Muž nebol z ničoho obvinený, ale egyptská prokuratúra trvala na tom, že by mal byť v Egypte po celú dobu vyšetrovania.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #prokuratúra #Hurghada