Rodina ženy zastrelenej pri kongrese v USA nesúhlasí s postupom polície

Rodina ženy zastrelenej vo štvrtok pri budove kongresu viní washingtonských policajtov, že incident riešili streľbou.

05.10.2013 11:31
Kapitol, streľba Foto: ,
Speváčka Zdenka Predná sa vrhla do skúšania a nakupovania.
debata (10)

Americká polícia zastrelila 34-ročnú Miriam Carey krátko po tom, čo svojím vozidlom narazila do bezpečnostnej bariéry pri Bielom dome a zranila dvoch policajtov. V čase incidentu mala Carey vo svojom voze ročnú dcéru Eriku.

Podľa sestry zastrelenej ženy Valerie Careyovej, ktorá v minulosti slúžila na polícii, nemali policajti zbraň vôbec použiť. „Som si viac než istá, že to nebolo potrebné, veď z auta sa nestrieľalo,“ vyhlásila Valerie Careyová. Washingtonská polícia na jej tvrdenia zatiaľ nereagovala.

Incident prešetruje vnútorná policajná inšpekcia v spolupráci s americkou tajnou službou a FBI. Podľa pozostalých trpela Miriam Carey po narodení svojej dcéry depresiami a popôrodnou psychózou. Bola pod lekárskym dohľadom a absolvovala hospitalizáciu. Vyšetrovatelia teraz podľa agentúry AP zisťujú, nakoľko bola Careyová zodpovedná za svoje správanie.

Pozostalí čakajú na výsledok vyšetrovania a žalobu na postup polície zatiaľ nepodali. Miriam Careyová bola podľa pracovných výkazov zamestnaná ako hygienička na zubnej klinike v Connecticute. Prácu ale z nejasných dôvodov v poslednej dobe nevykonávala.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #streľba #Kongres