Po odchode Ťapákovej z Markízy končí aj šéf Novy

Generálny riaditeľ českej súkromnej televízie Nova Jan Andruško sa rozhodol odstúpiť. Informoval o tom server Týden.cz, ktorý sa odvoláva na dva nezávislé zdroje z média. Andruškov odchod je ďalšou zmenou vo vedení televízie po tom, čo v auguste skončil generálny riaditeľ CME Adrian Sarbu.

14.10.2013 12:52 , aktualizované: 15:18
debata

Nova dopoludňajšiu informáciu oficiálne potvrdila o tretej popoludní. „Spoločnosť CET 21 v pondelok vymenovala Davida Stogela do funkcie zástupcu generálneho riaditeľa TV Nova. Jan Andruško sa rozhodol rezignovať na funkciu generálneho riaditeľa na konci októbra,“ uvádza sa v tlačovej správe.

Spoločnosť Central European Media Enterprises (CME) aktuálne vedú dvaja výkonní riaditelia Christoph Mainusch a Michael Del Nin. Tí zastupujú spoločnosť Time Warner, ktorá je najväčším akcionárom CME. Mainusch a Del Nin už v septembri odvolali generálnu riaditeľku televízie Markíza Zuzanu Ťapákovou. Andruško je tak už druhým vrcholným manažérom zo skupiny CME, ktorý opúšťa svoju funkciu.

Jeho odchod prichádza paradoxne vo chvíli, kedy sa televízii darí veľmi dobre v sledovanosti a pomaly sa jej začínajú vracať inzerenti po tom, čo od januára nastavila nové obchodné podmienky. Zvýšenie ceny za reklamu však Nove na jar spôsobil výrazný prepad príjmov, uviedol portál.

Andruško pre Novu pracoval od roku 2005, kedy sa stal hlavným externým právnym poradcom spoločnosti CET 21. V tom čase bol spoločníkom advokátskej kancelárie Kotrlík Bourgeault Andruško. Generálnym riaditeľom televízie sa stal v januári 2011. Vo funkcii vystriedal súčasného riaditeľa Českej televízie Petra Dvořáka.

Do skupiny televízií pod značkou Nova patria okrem spomínanej stanice aj Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Telka, Smíchov a česká verzia hudobnej stanice MTV.

debata chyba
Viac na túto tému: #CME #Ťapáková #TV Nova