Ind našiel vďaka tetovaniu svoju matku po štvrťstoročí

Indický policajt z Bombaja, ktorý sa ako dieťa stratil na preplnenom železničnom nádraží, našiel po 24 rokoch svoju rodinu. Pri hľadaní blízkych v krajine s viac ako miliardou obyvateľov mu pomohlo tetovanie na paži. Píše o tom spravodajský server BBC News.

18.10.2013 15:41
debata

Ganéš Raghunath Dhangade sa svojim rodičom stratil v šiestich rokoch, keď nastupoval do vlaku. Vyrástol v sirotincoch. V dospelosti vstúpil do policajného zboru a začal pátrať po svojich príbuzných. Kľúčom bolo meno jeho matky – Manda, ktoré mal vytetované na pravej paži.

Hľadanie ho nakoniec zaviedlo k domu ženy, ktorá sa v rozhovore o tetovaní svojho syna zmienila, a keď jej ho ukázal, rozplakala sa. „Bola úplne užasnutá. Nemohla tomu uveriť, skoro začala kričať od radosti. Rovnako reagovali aj susedia a ďalší dedinčania,“ povedal Dhangade.

Otec policajta v minulých rokoch zomrel a matka pracovala ako pomocníčka v domácnosti, aby uživila svoje ďalšie štyri deti, dvoch Ganéšových mladších bratov a dve sestry. „Teraz, keď zarábam, môže matka prestať pracovať a ja sa môžem starať o celú rodinu,“ vyhlásil Dhangade.

debata chyba
Viac na túto tému: #policajt #India #Bombaj