Berlusconi na manželke ušetrí, súd mu vymeral nižšie alimenty

Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi bude zrejme platiť svojej druhej manželke Veronike Lariovej, s ktorou sa rozvádza, o viac ako polovicu nižšie výživné, ako mu pôvodne stanovili.

22.10.2013 21:30
Berlusconi, taliansko Foto: ,
Taliansky expremiér Silvio Berlusconi.
debata

Oznámila to talianska agentúra ANSA s odvolaním sa na rozhodnutie súdu v Monze. Súd Lariovej vlani v decembri prisúdil kompenzáciu vo výške 36 miliónov eur ročne. Teraz sa vo verdikte hovorí len o 1,4 milióna eur mesačne, čo je za rok 16,8 milióna eur.

Bývalá herečka Veronica Lariová, ktorá bola Berlusconiho ženou od roku 1990, požiadala o rozvod v roku 2009 kvôli jeho slabostiam pre mladšie ženy. Majú spolu tri deti, sedemdesiatse­demročný Berlusconi má potom ešte ďalšie dve z prvého manželstva.

Súd pôvodne Lariovej prisúdil veľmi vysoké odškodné s tým , že má ísť o výživné a zároveň majú tieto financie umožniť päťdesiatšesťročnej žene, aby si udržala rovnakú životnú úroveň, akú mala počas manželstva. Očakáva sa, že Berlusconiho manželka sa proti novému verdiktu odvolá.

Taliansky expremiér oznámil na konci minulého roka, že sa chce oženiť tretíkrát. Jeho vyvolenou je o takmer päťdesiat rokov mladšia Francesca Pascaleová. Tá sa zdôverila časopisu Vanity Fair, že sa do Berluconiho zamilovala už ako pubertiačka. Vezmú sa vraj ihneď po Berlusconiho rozvode s Lariovou.

debata chyba
Viac na túto tému: #silvio berlusconi