Bostonský atentátnik má vraj na svedomí aj trojnásobnú vraždu

Bostonský atentátnik Džochar Carnajev sa údajne podieľal aj na trojnásobnej vražde z roku 2011, ktorá sa stala v rovnakej oblasti.

23.10.2013 11:07
Carnajev Foto: ,
Džochar Carnajev.
debata (4)

Podľa agentúry Reuters to polícii oznámil čečenský prisťahovalec, ten bol počas výsluchu po bostonskom atentáte zastrelený vyšetrovateľom, ktorého napadol nožom.

Dvadsaťsedemročný Ibragim Todašev sa vraj tesne pred smrťou k trojnásobnej vražde zo septembra 2011 priznal. Zároveň poznamenal, že sa na nej zúčastnil aj dvadsaťročný Carnajev. Dobodané telá troch mužov s odstupom času našli na bostonskom predmestí Waltham. Podľa médií bol jeden zo zabitých blízkym Carnajevovým kamarátom. Úrady sa domnievajú, že incident súvisel s drogami, ktoré ktoré taktiež našli mieste.

Carnajev spolu so svojím o šesť rokov starším bratom Tamerlánom podľa vyšetrovateľov umiestnili v cieli bostonského maratónu dva tlakové hrnce plné výbušnín. Zapríčinili tak smrť troch ľudí a zranenia 264 osôb. Ich akciu prokuratúra označila za najničivejší teroristický útok v USA od tragédie newyorského Svetového obchodného strediska v septembri 2001.

Džochar Carnajev na konci júla pred súdom vyhlásil, že sa necíti byť vinný. Carnajev, ktorý bol pri súboji s políciou postrelený, čaká na súd vo federálnom väzení na západe Bostonu.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #boston #Carnajev