Plavovlasé dievčatko z rómskej rodiny v Grécku má bulharskú matku

DNA testy potvrdili, že biologickou matkou plavovlasej Marie žijúcej v gréckej rómskej rodine je Saša Rusevová z Bulharska.

25.10.2013 18:57
Grécko, blonďavé dievčatko, Interpol Foto:
Štvorročné dievčatko našli v rómskej osade v Grécku.
debata

„Jej biologickým otcom je Atanas Rusev, tiež Bulhar,“ potvrdil v piatok šéf ministerstva vnútra v Sofii Svetlozar Lazarov. Polícia zistila, že 35-ročná Rusevová pred rokmi opustila svoje dieťa, ktoré sa nedávno našlo v Grécku žijúce v početnej rómskej rodine pod menom Maria, no odmietla, že zaň dostala peniaze. „Nie som si istá, že Maria je moja dcéra, no mohla by byť. No nepredala som ju,“ povedala polícii Rusevová polícii, ktorá žije s manželom a piatimi z ich ôsmich detí v malom jednoizbovom dome.

Polícia v Aténach zatkla v piatok rómskych manželov pre podozrenie, že niekoľkotýždňovú Mariu kúpili za 4000 eur, čo však popreli. Sesternica Rusevovej uviedla, že manželia pracovali ilegálne v Grécku, kde zberali papriku. Po narodení dcéry nevedeli získať potrebné doklady, aby ju mohli previesť do Bulharska, tak ju nechali u inej rodiny. Rusevovci sú dnes nezamestnaní a žijú zo sociálnej podpory a príležitostných zárobkov. Susedia však neveria, že za dieťa nevzali nijaké peniaze. „Dostali 200 až 300 eur, aby sa mohli vrátiť do Bulharska,“ povedal muž, ktorý tiež v Grécku pracoval.

Dnes päť až šesťročná Maria vzbudila podozrenie, keďže ako jediná v početnej gréckej rómskej rodine mala plavé vlasy, aké však má aj niekoľko detí v rodine Rusevovcov.

debata chyba