Nórska televízia odvysiela vznik svetra v priamom prenose

Nórska televízia NRK v noci na sobotu odvysiela približne päťhodinový prenos vzniku svetra, čo bude zahŕňať strihanie ovce, spracovanie vlny a samotné pletenie.

01.11.2013 07:09
televízor, ovládač, sledovanie televízie,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Televízia, ktorá má za sebou už niekoľko maratónskych vysielacích relácií, chce pokoriť rekord Austrálčanov, ktorým sa od získania vlny z ovce podarilo zhotoviť sveter za štyri hodiny a 51 minút.

Nórsky večer o svetri sa začne dokumentárnou reláciou o pletení na prvom programe televízie NRK v piatok o 19.30 a od 20:05 bude pokračovať na kanáli NRK2. Živý prenos pokusu o rekord odštartuje v pletiarskom múzeu v obci Salhus pri Bergene presne o polnoci. Vysielací čas je vyhradený až do sobotňajších 6.00. Prenos bude možné sledovať aj na internete.

S konceptom takzvanej „pomalej televízie“ sa NRK preslávila už v minulosti. V roku 2009 Nóri sedem hodín sledovali malebnú cestu vlaku po 371-kilometrovej trati bergenskej železnice a v júni 2011 následne 134-hodinové dobrodružstvo plavby obľúbenej výletnej lode, tá smerovala z druhého najväčšieho nórskeho mesta Bergen pozdĺž západonorského pobrežia ďaleko za polárny kruh do severonorského mesta Kirkenes. Za zmienku stojí aj tohtoročný dvanásťhodinový pohľad na horiaci oheň.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nórsko #Televízia #sveter #ovca