Ponúkali relikvie holokaustu

Pásky s Davidovou hviezdou, páskovaný odev, kufre a topánky alebo zubné kefky väzňov v koncentračných táboroch ponúkali ešte donedávna na aukčnom serveri eBay.

04.11.2013 10:37
debata (3)

Agentúra BBC, ale aj ďalšie informačné zdroje potvrdili, že napokon viac ako 30 relikvií holokaustu odstránili zo zoznamu ponúkaných veci a server sa ospravedlnil. Zároveň vraj venuje 40-tisíc dolárov jednej z charitatívnych organizácií.

„Aukciu takýchto predmetov nepovoľujeme a stránky s pomocou najmodernejších technológií kontrolujú tisíce našich zamestnancov,“ konštatuje sa v oficiálnom vyhlásení. Zdá sa však, že napriek tomu kontrolórom občas niečo unikne.

Škandál odštartovalo zistenie nedeľníka The Mail on Sunday a britská verejnosť spomínanú ponuku odsúdila ako chorú a nemorálnu. Inzeráty napríklad obsahovali za 18-tisíc dolárov ponuku uniformy poľského pekára, ktorý neskôr zomrel v Osvienčime. Aj keď server reagoval okamžite, podľa viacerých zdrojov zostáva podozrenie, že napriek opatreniu eBay, ktorý organizuje online predaj, mohol teoreticky už získať časť peňazí za sprostredkovanie časti vecí z kontroverznej ponuky.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #holokaust #židia #ebay #aukcie