Putin chce mať v krajine viac vlajok a menej cudzích slov

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok potvrdil, že požiadal parlament o uzákonenie nariadenia o štátnych symboloch, ktorých používanie na verejnosti by sa malo zvýšiť.

07.11.2013 19:33
rusko, moskva, prehliadka Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin.
debata (57)

Putin totiž chce, aby bolo na verejnosti častejšie počuť hymnu a vidieť štátnu vlajku. Od zákona, ktorý už poslal do parlamentu, si sľubuje väčšiu mieru vlastenectva, najmä u mladej generácie. Podľa jeho slov „povievajúca štátna vlajka a naslúchanie hymne privedie našich ľudí späť k vlasteneckým pocitom“.

Počas štvrtkového stretnutia s učiteľmi v jeho sídle neďaleko Moskvy taktiež skritizoval verejné používanie cudzích slov. Podľa trojnásobného šéfa Kremľa nie je takýto spôsob vyjadrovania známkou vzdelanosti, ale slabosti.

„Ľudia, čo zneužívajú cudzie koncepty, si možno myslia, že ich to robí súčasťou vyššej, civilizovanejšej triedy, a že ich to robí dôležitejšími a ich návrhy a úsudky uznávanejšími. V skutočnosti je to iba dôkaz jednej veci: nedostatku sebavedomia a profesionálnej slabosti,“ povedal prítomným učiteľom Putin známy svojím horúcim vzťahom k vlasti a konzervatívnym hodnotám ruskej spoločnosti.

57 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #vlajka #hymna #Vladimir Putin