Útočníci na párty v Texase zastrelili dvoch ľudí a 22 zranili

Sobotňajšia narodeninová oslava v americkom štáte Texas sa skončila tragicky. Na mieste jej konania zostali dvaja zastrelení ľudia, 22 ďalších hostí utrpelo rôzne ťažké zranenia.

10.11.2013 13:46
debata

Podľa agentúry AP a stanice CNN to oznámila miestna polícia s upresnením, že pátra po dvoch údajných strelcoch.

Oslavy v súkromnom dome v Cypress na okraji Houstonu sa zúčastnilo viac ako sto hostí. Pozadie ani motív streľby nie je zatiaľ jasný. Polícia len uviedla, že smrteľne zasiahnutý bol jeden muž a jedna žena.

Úrad šerifa okresu Harris vydal vyhlásenie, že na narodeninovej párty na predmestí Houstonu boli prevažne mladí ľudia. Streľba údajne vypukla medzi 23. hodinou miestneho času a polnocou. Účastníci oslavy utekali v panike z domu. Niektorí utrpeli ľahké zranenia, iní sú v kritickom stave, stojí vo vyhlásení.

Jedna zasiahnutá osoba zomrela podľa tohto zdroja na mieste, druhá podľahla zraneniu po prevoze do nemocnice. Hovorca šerifovho úradu Thomas Gilliland v nedeľu ráno povedal denníku Houston Chronicle, že niektorých postrelili do nôh alebo do boku. Ďalší si vraj vyvrtli členok pri úteku. „Bola to naozaj chaotická situácia,“ citoval denník Gillilanda na svojom webe.

debata chyba
Viac na túto tému: #Texas #streľba v usa