Šéf ruskej opozície Navaľný má zablokovaný majetok. Pre istotu

Ruský súd v utorok zablokoval majetok bratov Olega a Alexeja Navaľných v súvislosti s obvinením z finančných machinácií firmy Yves Rocher Vostok.

12.11.2013 14:50
Russia Opposition Leader Foto: ,
Alexej Navaľný
debata (8)

Podľa agentúry Interfax zabavili vyšetrovatelia najmä cenné papiere a hotovosť Olega Navaľného. Majetok jeho brata, ktorý je nepísaným vodcom ruskej opozície, bol podľa súdnej hovorkyne zablokovaný ako „poistka“.

Z údajných podvodov, ku ktorým dochádzalo v spoločnosti Yves Rocher Vostok, boli bratia Navaľní obvinení koncom októbra. Stalo sa tak krátko po tom, čo bol opozičný predák Alexej Navaľný podmienečne odsúdený na päť rokov za údajné podvody s drevom.

Podľa nového obvinenia sa obaja Navalní podvodne zmocnili 26 miliónov rubľov firmy Yves Rocher Vostok a ďalších štyroch miliónov vo firme Mnogoprofilnaja processingovaja kompanija. „Vyprali“ vraj sumu viac ako 21 miliónov rubľov.

Hovokyňa súdu Natália Romanovová oznámila, že zablokovaný majetok má byť zárukou pre prípadné uhradenie spôsobených škôd. Hlavným obvineným je v kauze ruskej pobočky známej francúzskej kozmetickej spoločnosti Oleg Navaľný, brat opozičného vodcu. Majetok Alexeja Navaľného bol podľa Romanovovej zablokovaný ako „poistka“ pre prípad, že aj on bude odsúdený na náhradu spôsobených škôd.

O aké aktíva Alexeja Navaľného ide, hovorkyňa nespresnila. Sám Navaľný vyhlásil, že mu o zablokovanom majetku nie je nič známe.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #majetok #ruská opozícia #Alexej Navaľnyj