Dve redakcie v Paríži prepadol chlap s brokovnicou

V parížskom sídle denníka Libération v pondelok dopoludnia vystrelil neznámy muž z brokovnice a vážne zranil jedného fotografa. Potom utiekol, uviedli miestne médiá.

18.11.2013 13:39
náboje, zbraň, poprava Foto:
Ilustračné foto
debata

Podobný incident sa udial v piatok v inej parížskej redakcii. Úrady podľa webu denníka Le Figaro nariadili policajnú ochranu všetkých redakcií médií vo francúzskej metropole.

Neznámy muž vošiel do vstupnej haly ľavicového denníka Libération o 10.15 SEČ. Z doteraz neznámych dôvodov vystrelil na fotografa, ktorého zasiahol do hrudníka. Stav zraneného je podľa agentúry AFP veľmi vážny.

Aj v piatok dopoludnia vnikol nejaký muž s brokovnicou do vstupnej haly parížskeho sídla spravodajskej televíznej stanice BFMTV. Pred svojím útekom hrozil novinárom, ale nevystrelil. „Nabudúce vás to neminie,“ zakričal vraj vtedy útočník a odhodil na zem dva nepoužité náboje.

Podľa polície nie je zatiaľ isté, či medzi obomi incidentmi existuje priama spojitosť. Spravodajská televízna stanica LCI ale uviedla, že náboje použité v pondelok a nájdené v piatok sú rovnaké. Polícia vyhlásila po ozbrojenom mužovi rozsiahle pátranie.

„Sme zdesenými svedkami drámy. Vstúpiť do redakcie novín s puškou je v demokracii veľmi vážna vec, nech je duševné rozpoloženie tejto osoby akejkoľvek. Ak si musia noviny a médiá stavať bunkre, tak niečo v spoločnosti nie je v poriadku,“ vyhlásil riaditeľ vydania v denníku Libération Nicolas Demorand.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #streľba #novinár #Paríž #brokovnica #redakcia