Kanibal slúžil ako vojak v Afganistane

Údajný kanibal, ktorý na juhu Francúzska zabil 90-ročného muža a zjedol jeho jazyk a srdce, je bývalý vojak, ktorý slúžil v Afganistane.

18.11.2013 19:49
debata (8)

V pondelok o tom informoval nemenovaný vysokopostavený zdroj z prostredia francúzskej armády. Podľa jeho údajov 26-ročný bezdomovec, ktorý tvrdil, že počul v hlave hlasy, bez problémov prešiel armádnymi zdravotnými testami. S mužom tiež údajne neboli žiadne problémy počas jeho misie v Afganistane, kde získal hodnosť desiatnika. Po návrate však odmietol ponuku zo strany armády na predĺženie svojho kontraktu. Kedy presne v Afganistane slúžil, zdroj nešpecifikoval.

Mladý bezdomovec vo štvrtok vnikol do domu starčeka, ktorému následne roztrieštil hlavu kovovým predmetom. Srdce a jazyk obete vytrhol a uvaril, pričom si k nim ako prílohu vzal bielu fazuľu z chladničky. Zločin zavŕšil podpálením celého domu, čím zalarmoval syna obete žijúceho nablízku. Bezdomovec neskôr v dedine napadol a zranil ďalšieho muža, ktorý prechádzal okolo na traktore, a dokonca vstúpil do iného domu, odkiaľ ho vyhnali psy a majiteľ. Podľa vyjadrenia miestnej prokurátorky Chantal Firmigierovej-Michelovej pre agentúru AFP bol pri zatýkaní napriek všetkému „veľmi pokojný“.

Vyšetrovatelia vychádzajú zatiaľ iba z páchateľových priznaní a nie je tak jasné, či zvyšky mäsa nájdené na tanieri boli naozaj ľudské. Srdce a jazyk však mala obeť vytrhnuté. Podľa predbežných zistení nebol so zavraždeným dedinčanom v žiadnom vzťahu. Vražda sa odohrala vo štvrtok večer v odľahlej dedine Nouilhan, kde žije približne 200 ľudí. Psychiatrické testy po zatknutí ukázali, že trpí halucináciami.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Afganistan #armáda #vojak #kanibal