Zadržali muža podozrivého z útoku na denník Libération

Francúzska polícia v stredu zatkla muža, ktorého podozrieva z nedávnych útokov v hlavnom meste Paríž vrátane streľby v sídle ľavicového denníka Libération. Muža zatkli na základe videozáznamu nahratého v kancelárii televíznej stanice BFMTV, kde brokovnicou ohrozoval tamojších zamestnancov. Prokuratúra sa k identite podozrivého muža zatiaľ nevyjadrila.

20.11.2013 22:02
debata

Ozbrojenec v pondelok vtrhol do redakcie denníka Libération v Paríži a zaútočil na prítomných zamestnancov. S pomocou brokovnice pritom postrelil do brucha a hrude jedného fotografa, ktorý v nemocnici s vážnymi zraneniami podstúpil operáciu. Postreleného identifikovali ako 23-ročného fotografického asistenta, ktorý bol v práci prvý deň. Jeho stav je podľa šéfredaktora Libération „stále kritický“. Útočník po incidente z miesta činu ušiel a namieril si to do obchodnej štvrti La Défense. Tam vystrelil niekoľko rán pred hlavným sídlom banky Société Générale, ktoré však nikoho nezasiahli. Potom údajne uniesol auto a prinútil vodiča, na ktorého mieril zbraňou, aby ho vysadil v centre neďaleko Champs-Élysées.

Podľa polície záznamy bezpečnostných kamier naznačujú, že ide o rovnakého muža, ktorý v piatok vtrhol do sídla spravodajskej stanice BFMTV, vyprázdnil zásobník na zem a jednému z redaktorov pohrozil: „Nabudúce ťa už trafím“.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Paríž #denník Libération #ozbrojenec