V Nemecku zatkli policajta podozrivého z vraždy a kanibalizmu

V Nemecku zatkli policajta, ktorý je podozrivý, že pri sexuálnych hrách zavraždil svojho známeho z internetu a jeho telo rozrezané na malé časti potom zakopal na záhrade.

29.11.2013 15:47
debata (1)

Podľa vyšetrovateľov je pracovník saskej kriminálnej polície podozrivý aj z kanibalizmu. Napísal o tom na svojich internetových stránkach nemecký bulvárny denník Bild.

„Obeť už od svojej mladosti popisovala fantázie o tom, že raz bude zabitá a zjedená,“ povedal na tlačovej konferencii šéf drážďanskej polície Dieter Kroll. Zo zverejnených výsledkov vyšetrovania však stále nie je zrejmé, či ku kanibalizmu došlo.

Podozrivý 55-ročný policajt pracoval u kriminalistov ako technik a špecializoval sa na grafologické rozbory písma. So svojou obeťou sa zoznámil na internetovom fóre, kde sa podľa polície kontaktujú ľudia so záľubou vo fetišizme a kanibalizme. S 59-ročným mužom z Hannoveru si písal prostredníctvom e-mailu a mobilného telefónu a nakoniec sa dohodli na stretnutí, ktoré sa uskutočnilo začiatkom novembra.

Policajt si obeť doviezol do svojho domu v Krušnohorí a tam ju zavraždil, napísal Bild. Telo údajne útočník rozrezával päť hodín a potom jednotlivé časti mŕtvoly pochoval na záhrade.

Z výsledkov vyšetrovania zatiaľ nie je zrejmé, či obeť so svojím zabitím súhlasila. Detektívom zatiaľ niektoré časti tela chýbajú, a tak pracujú s verziou, že mohlo dôjsť ku kanibalizmu.

Vražda v Sasku pripomína prípad takzvaného kanibala z Rotenburgu, ktorý zabil a zjedol svojho známeho a bol za to odsúdený na doživotie. Armin Meiwes sa v marci 2001 prostred­níctvom internetu zoznámil s berlínskym inžinierom Berndom Brandesom, keď hľadal niekoho, kto sa chce nechať zabiť a zjesť. Obeť za ním prišla, Meiwes ju opil a omámil práškami a najprv jej odňal genitálie, ktoré potom spoločne jedli. Keď druhý muž po strate krvi upadol do bezvedomia, podrezal ho a postupne zjedol asi 20 kilogramov jeho mäsa. Svoj čin si Meiwes natáčal na video.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #vražda #policajt #kanibal