So Zemanom je spokojných iba 15 percent Čechov

Popularita českého prezidenta Miloša Zemana výrazne klesla. Vyplýva to z prieskumu pre denník Mladá fronta Dnes, ktorý jeho výsledky zverejnil v pondelok na svojom portáli.

02.12.2013 08:20
Miloš Zeman Foto: ,
Český prezident Miloš Zeman.
debata (9)

Podľa nich hodnotí Zemana pozitívne iba 15 percent Čechov, pričom nespokojných s ním je takmer 40 percent. Zvyšok hodnotí deväťmesačné pôsobenie expremiéra v prezidentskom kresle neutrálne. Kritici víťazovi prvých priamych prezidentských volieb v Česku vyčítajú najmä alkohol a nevhodné správanie a vyjadrenia. Podľa prieskumu zverejneného v septembri však Zemanovi dôverovalo 53 percent ľudí a za lepšieho prezidenta než jeho predchodcu Václava Klausa ho označilo 56 percent opýtaných. Viac ako polovica opýtaných Čechov si však tiež myslela, že nový prezident až príliš zasahuje do vnútropolitického diania.

Zeman sa začiatkom marca stal v poradí tretím prezidentom samostatnej Českej republiky. Na najvyšší post zasadol vďaka januárovému víťazstvu v súboji s vtedajším ministrom zahraničných vecí Karlom Schwarzenbergom. Bývalý sociálnodemokra­tický premiér stal prvým priamo zvoleným prezidentom Česka.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Zeman #Klaus #prieskum #Česko