Pri prestrelke na albánsko-gréckych hraniciach zomreli traja ľudia

Dvaja Albánci a grécky policajt zomreli pri prestrelke, ktorá sa strhla v nedeľu ráno na albánsko-gréckych hraniciach. Informoval o tom grécky štátny rozhlas s odvolaním na oznámenie polície.

08.12.2013 09:34
debata

Podľa agentúry DPA policajné veliteľstvo v pohraničnom meste Florina uviedlo, že k incidentu došlo, keď grécka pohraničná polícia chcela skontrolovať osoby prichádzajúce zo susednej krajiny. Dvaja Albánci vraj na nich v tom okamihu začali strieľať z automatických zbraní a policajti paľbu opätovali.

Agentúra AP s odvolaním sa na políciu v Solúne spresnila, že trojčlenná hliadka za úsvitu vyšetrovala prienik ilegálnych migrantov na grécke územie a prekvapila dva podozrivých mužov v opustenej pastierskej chatrči. Jeden z nich najprv zastrelil zo samopalu policajta a potom sám zomrel pri opätovanej paľbe zvyšných členov hliadky. Druhého votrelca vraj policajti zastrelili, keď siahal po zbrani.

Dôvod rokovania útočníkov zatiaľ nie je úplne jasný. Polícia ale predpokladá, že mohlo ísť o pašerákov drog, ktorí sa obávali zadržania.

debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #streľba #Albánsko