Ruské lietadlo núdzovo pristálo po tom, čo opilec napadol stevarda

Ruské lietadlo muselo v nedeľu núdzovo pristáť na Sibíri po tom, čo opitý pasažier napadol kvôli hádke o toalety stevarda. Stroj smeroval z Krasnojarsku do Moskvy a štyridsaťpäťročný cestujúci do neho nastúpil už značne posilnený alkoholom.

16.12.2013 10:34
lietadlo, obloha, krídlo Foto:
Ilustračné foto
debata (21)

Ako v pondelok poznamenala agentúra RIA Novosti, k podobným incidentom došlo v Rusku v poslednom čase už niekoľkokrát. Ruskí poslanci sa preto už nejakú dobu snažia presadiť prísnejšie tresty pre výtržníkov na palubách lietadiel.

„Muž, ktorý cestoval v ekonomickej triede, sa snažil použiť toaletu v biznis triede, čo pravidlá zakazujú. Dostal sa do konfliktu so stevardom, ktorého sedemkrát alebo desaťkrát udrel,“ opísal incident policajný hovorca Timur Kurbangalejev.

Lietadlo muselo následne núdzovo pristáť v Novosibirsku, kde bol stevard hospitalizovaný so zranením hlavy a modrinami. Výtržníka zadržali policajti a lietadlo mohlo znovu odletieť o dve hodiny neskôr. Pokuta za nevhodné správanie na palube lietadla činí v Rusku len 5000 rubľov (110 eur). Zákonodarcovia aj letecké spoločnosti už skôr navrhovali zvýšenie tejto sumy, používanie kamier v lietadlách či zákaz pitia alkoholu na palube. Žiadne z navrhovaných opatrení sa ale zatiaľ nepodarilo presadiť.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #alkohol #Novosibirsk #Sibír #núdzové pristátie