Dojímavý príbeh: Sučka so svrabom odmenila záchrancu

Telo napadnuté svrabom, pokryté infekciami a parazitmi. V takom stave našli dobrovoľníci z neziskovej organizácie Hope for Paw (Nádej pre labky) fenku Miley.

19.12.2013 12:09
fenka, sučka, Miley Foto:
Fenka Miley na smetisku v Los Angeles.
debata (14)

Zúbožená sučka sa chúlila na skládke odpadu na predmestí amerického Los Angeles. Zábery, ktoré zachytávajú záchrannú akciu podvýživeného zvieraťa sa okamžite stali hitom internetu a zaujali nielen milovníkov zvierat.

Fenka žila na smetisku medzi špinavými matracmi, železnými tyčami a plastovými vrecami niekoľko mesiacov. Hladné a zanedbané zviera si všimli okoloidúci a zavolali pomoc. Tá prišla v podobne dobrovoľníkov, ktorí sa najskôr snažili získať Mileyinu dôveru. Ponúkli ju sušienkami.

Pohľad na tvora bol viac ako žalostný. Miley mala brucho, predné aj zadné labky obnažené, o srsť na nich prišla pre kožný svrab. Na hlave mala niekoľko jaziev. Jediné, čo na sučke dávalo znať, že ešte žije, boli jej veľké svetlé oči. Plné smútku.

Záchranári Miley založili červený obojok a odviezli ju do centra. Tam sa jej ujali veterinárky, ktoré ju okúpali a podali medikamenty. Sučka následne niekoľko hodín spala. O tri dni neskôr sa zviera opäť stretlo so svojím „vykupiteľom“, ktorému na oplátku venovalo psí bozk.

V zariadení si fenka našla aj kamaráta – malého čierneho psíka, ktorého zachránili z odpadového potrubia. Hoci sa jej najskôr bál, dvojica si rýchlo k sebe našla cestu. Na posledných záberoch na videozázname je vidieť, ako sa Miley vrátila sila, vitalita a jej telo pokryla nová lesklá srsť. So štvornohým chlpáčom to skrátka „šilo“, akcia dobrodincov sa vydarila.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Los Angeles #sučka #fenka #Miley #Hope for Paw