Ukrajinci prvýkrát demonštrovali pred Janukovyčovou vilou

Tisícky Ukrajincov v nedeľu prvýkrát od vypuknutia posledných masových protivládnych demonštrácii zavítali aj k rezidencii prezidenta Viktora Janukovyča v dedinke Novi Petrivtsi na okraji Kyjeva.

29.12.2013 18:55
Ukrajina, protest, Novi Petrivtsi Foto: ,
Tisícky Ukrajincov zavítali aj k rezidencii prezidenta Viktora Janukovyča v dedinke Novi Petrivtsi.
debata (3)

Vila Mežygirja je pre mnohých symbolom skorumpovaného ukrajinského režimu pre jej nedávnu kontroverznú privatizáciu. Ťažkoodenci však protestujúcich nepustili bližšie ako do vzdialenosti 300 metrov od Janukovyčovej rezidencie. Demonštranti si priniesli aj truhlu, ktorá má symbolizovať politický koniec Janukovyča. Na proteste bol prítomný aj bývalý boxer a opozičný líder Vitalij Kličko. "Nemali by si myslieť, že sa môžu schovávať za plotmi a ne

Protest pre Janukovyčovou vilou nadväzoval na nedeľňajšiu masovú demonštráciu v Kyjeve proti zbitiu známej novinárky Teťany Čornovilovovej. Tá vyjadrila presvedčenie, že napadnutie malo byť pomstou za jej investigatívnu prácu namierenú proti politickej elite krajiny. Brutálny útok sa odohral na okraji Kyjeva v noci z utorka na stredu, keď sa 34-ročná Čornovilová píšuca pre opozičný portál Ukrajinska Pravda vracala domov po fotografovaní rezidencií ukrajinského ministra vnútra Vitalija Zacharčenka a generálneho prokurátora Viktora Pšonku.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #protesty #Viktor Janukovyč #Ukrajina