Za zranenie Merkelovej zrejme môžu jej 20 rokov staré bežky

Príčiny nedávneho pádu nemeckej kancelárky Angely Merkelovej na bežkách, pri ktorom si naštiepila panvovú kosť, Berlín doteraz nezverejnil.

07.01.2014 11:18
Angela Merkelová Foto: ,
Angela Merkelová.
debata (5)

Podľa švajčiarskeho servera Blick.ch by ho ale mohlo mať na svedomí dlhý vek jej lyží. Podľa ich výrobcu sú asi 20 rokov staré a potrebovali by poriadny servis. Kancelárke ho tiež ponúkol. Zadarmo.

Podľa zverejnených fotografií používa Merkelová bežky od východonemeckej firmy Germina. „Lyže kancelárky sú pravdepodobne ročník 1992 až 1995,“ tvrdí serveru prevádzkový riaditeľ výrobcu Maik Nothnagel. „Pri takých starých lyžiach je už potrebný servis. Už sa nešmýkajú tak ako na začiatku,“ dodal.

Firma by vraj Merkelovej bežky zadarmo nastavila, jej úrad však zatiaľ na to nereagoval. Tým, že jej lyže používa veľmi známa osobnosť, sa Germina dokonca pochválila na svojich internetových stránkach. Deň pred vlaňajšími Vianocami na zverejnila správu, že Merkelovú videli pri bežkovaní vo švajčiarskom Svätom Moritzi na lyžiach jej značky.

„Síce to nie sú najnovšie bežky, ale sú to nemecké bežky. Palec hore!“ uviedla Germina. Krátko po Vianociach sa následne Nothnagel v nemeckom denníku Bild pochválil, že „vyrába lyže, na ktorých lyžuje kancelárka“.

Práve v tomto čase Merkelová na svojej vianočnej dovolenke vo švajčiarskych Alpách pri bežkovaní spadla, zapríčinila si ťažké ​​pomliaždeniny a naštiepila ľavú zadnú časť panvy. Kvôli bolestivému zraneniu musí chodiť s barlami, zrušila veľkú časť svojich naplánovaných akcií a ciest v najbližších troch týždňoch. Oznámil to v pondelok jej hovorca. Podľa lekárov má veľa času stráviť na posteli.

Počas rekonvalescencie bude šéfka nemeckých konzervatívcov pracovať prevažne z domu. Napriek tomu si však v utorok nechce nechať ujsť tradičné prijatie Troch kráľov v kancelárii. V stredu plánuje viesť prvé zasadnutie svojej novej vlády so sociálnymi demokratmi.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Angela Merkelová #bežkovanie