Vzťah Hollanda s herečkou trvá už dva roky, tvrdí časopis Closer

Vzťah prezidenta Françoisa Hollanda s francúzskou herečkou Juliou Gayetovou nie je zďaleka len rozmarom či novým milostným románikom. Trvá totiž už dva roky. Začal teda pred Hollandeovým zvolením za hlavu štátu.

17.01.2014 11:00
Hollande, Closer Foto: ,
O údajnom milostnom pomere prezidenta a herečky Julie Gayetovej informoval v francúzsky bulvárny časopis Closer.
debata (2)

Uviedol to v piatok na svojom webe francúzsky bulvárny časopis Closer, ktorý pred týždňom tento vzťah podľa neho atypického páru odhalil verejnosti. Podľa doterajších správ začal údajný vzťah prezidenta s herečkou vlani v marci.

Časopis v nových odhaleniach hovorí o „búrlivej idyle“ sprevádzanej „rozchodmi a zmierením“. Všetko vraj začalo v roku 2011, kedy sa herečka zapojila do predvolebnej kampane Hollanda a zúčastnila sa niektorých jeho verejných schôdzí. Prvýkrát sa vraj zišli v jednej reštaurácii, neskôr sa vídali v jednom byte na západe Paríža, strávili spolu tajne aj najmenej jeden víkend.

Vzťah Hollanda so svojou oficiálnou partnerkou Valérie Trierweilerovou v roku 2012 sprevádzali ťažkosti, ale Valérie bola podľa denníka pevne odhodlaná získať svojho muža späť. Dlho sa jej to darilo. Hollande a Gayetová vzťah prerušili a Trierweilerová slávila verejne s Hollandom jeho volebné víťazstvo. V lete 2012 trávi pár Hollande/Trier­weilerová dokonca romantickú dovolenku pri mori na juhu Francúzska.

Vlani v lete ale už bolo všetko zase inak. Trierweilerová odletela sama na dovolenku do Grécka a márne čakala na to, že za ňu Hollande príde. Prezident ale podľa bulváru radšej odišiel do obce Tulle v strednom Francúzsku na koncert jednej priateľky Gayetovej, s ktorou sa na druhý deň ráno prechádzal po miestnom trhovisku. Hollande a Trierweilerová potom žili v Elyzejskom paláci oddelene a prezident jazdil na tajné schôdzky s Gayetovou.

Aj zamestnanci Elyzejského paláca podľa časopisu Closer pochopili, že prezident Hollande, ktorý sa doteraz nikdy neoženil, má novú lásku. Trierweilerová, ktorá v polovici februára oslávi 49. narodeniny, sa tým trápila, ale verila, že tvoria s Hollandom stále pár. A to až do ich rozhovoru, v ktorom jej minulý týždeň prezident všetko vysvetlil a po ktorom sa zrútila a skončila v nemocnici, kde je doteraz.

Je potrebné, aby Hollande povedal Francúzom, či ešte tvorí s Trierweilerovou pár, povedal zdroj z okolia doterajšieho prezidentského páru. „Problém je, že nemôže hovoriť, kým ona je v nemocnici,“ povedal podľa AFP tento zdroj. Ľudia z prezidentovho okolia tvrdia, že Hollande svoju partnerku od jej hospitalizácie 10. januára ešte nenavštívil. Podľa AFP sa nepoznajú dôvody, prečo za ňou nešiel.

O podrobnostiach hospitalizácie, ani o tom, v ktorej nemocnici prvá dáma je, neboli zverejnené žiadne oficiálne informácie. Pri utorkovej tlačovej konferencii Hollande povedal, že celú situáciu objasní do 11. februára, kedy má začať návštevu Spojených štátov, podľa pôvodného plánu v sprievode Trierweilerovej. Teraz len pripustil, že jeho vzťah s Trierweilerovou prechádza ťažkým obdobím. K jej hospitalizácii povedal iba, že odpočíva.

Gayetová vo štvrtok podala žalobu na časopis Closer, ktorý celú záležitosť minulý týždeň zverejnil. Žiada podľa vedenia denníka odškodné 50-tisíc eur kvôli tomu, že bolo podľa nej porušené jej súkromie. Žiada tiež zverejnenie súdneho rozhodnutia na polovici titulnej stránky.

Štyridsaťjedenročná herečka, ktorá je od minulého týždňa stredobodom záujmu miestnych médií, vo štvrtok v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Europe 1 tiež poprela špekulácie, podľa ktorých je tehotná. Vzťah s 59-ročným prezidentom nepotvrdila, ani nevyvrátila.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Francois Hollande #Julia Gayetová #Valerie Trierweilerová