V centre Ríma vybuchla nálož, nezranila nikoho

V centre Ríma vybuchla dnes v noci podomácky vyrobená nálož, ktorá poškodila niekoľko áut a blízku budovu, nikoho však nezranila. Informovala o tom agentúra ANSA.

24.01.2014 16:24
Italy Vatican France879054121835 Foto:
V centre Ríma vybuchla podomácky vyrobená nálož.
debata

Polícia pracuje okrem iného s hypotézou, že explózia by mohla súvisieť s dnešnou návštevou francúzskeho prezidenta Françoisa Hollanda u pápeža Františka, pretože k nej došlo neďaleko sídla francúzskeho veľvyslanca pri Svätej stolici. Dopoludnia potom polícia riešila aj falošnú bombovú hrozbu, ktorá sa týkala Svätopeterského námestia.

Vybuchnutá nálož bola umiestnená na ulici della Campana, blízko sídla talianskeho Senátu a turistami hojne navštevovaného námestia Piazza Navona. V bezprostrednom okolí výbuchu je tiež niekoľko budov s väzbou na Francúzsko: kostol San Luigi dei francesi, priľahlý dom pre francúzskych pútnikov a francúzske kultúrne centrum. Práve lokalita výbuchu viedla vyšetrovateľov k tomu, že preverujú aj súvislosť s Hollandovou návštevou vo Vatikáne, uviedla ANSA.

Dopoludnia sa začali talianski policajti zaoberať anonymnou bombovou hrozbou, ktorá sa týkala Svätopeterského námestia. Podľa talianskych médií ju na linku 112 ohlásil neznámy človek z telefónnej búdky. Policajní pyrotechnici následne začali priestor prehľadávať. Podľa denníka La Repubblica sa rýchlo ukázalo, že šlo o falošný poplach. Na mieste platili pre návštevu Hollanda prísne bezpečnostné opatrenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #Rím #nálož #Francois Hollande