Zlodeji odhodili relikviu obsahujúcu krv Jána Pavla II.

Talianska polícia intenzívne prehľadáva okrajové oblasti mestečka L'Aquila v snahe nájsť miniatúrnu relikviu, ktorá obsahuje krv zosnulého pápeža Jána Pavla II.

30.01.2014 20:57
Ján Pavol II. Foto:
Pápež Ján Pavol II. v januári 2005 vo Vatikáne. Na svete existujú údajne len tri nádoby obsahujúce krv tohto obľúbeného pápeža.
debata (18)

Odhodili ju tam traja podozriví zlodeji, ktorí však pravdepodobne netušili, čo artefakt približne veľkosti nechtu obsahuje. Pápežova vzorka krvi pochádza z času, keď ho v roku 1981 v rámci neúspešného pokusu o atentát postrelili.

Mladíci, ktorí sú zrejme narkomanmi, tvrdia, že si už presné miesto nepamätajú. Informovala o tom vo štvrtok agentúra ANSA. Zlodeji si okrem relikvie odniesli z kostola aj jeden kríž.

Nádobu obsahujúcu krv zosnulého pápeža ukradli z areálu kostola San Pietro della Ienca v hornatom regióne Abruzzo v centrálnej časti Talianska. Ján Pavol II., ktorý zomrel v roku 2005, tam v minulosti často a rád chodieval lyžovať. Po vzácnom artefakte vyhlásili rozsiahle pátranie, do ktorého sa zapojilo asi 50 policajtov. Krádež sa stala ešte v sobotu.

Na svete existujú údajne len tri nádoby obsahujúce krv tohto obľúbeného pápeža. Očakáva sa, že rodáka z Poľska by mala súčasná hlava katolíckej cirkvi pápež František už v apríli vyhlásiť za svätého. Stane sa tak pravdepodobne na veľkonočnej slávnosti za účasti státisícov pútnikov.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Pavol II.