Pápežov Harley má po aukcii nového majiteľa

Motocykel značky Harley Davidson, ktorý vlani priamo od výrobcu dostal pápež František, sa vo štvrtok v parížskej aukcii predal za 241 500 eur.

06.02.2014 15:22
Harley Davidson, pápež Foto: ,
Pápežov Harley Davidson vydražili a má nového majiteľa.
debata (2)

Novým majiteľom je Európan, informovala aukčná sieň Bonhams. Výťažok z dražby pôjde na charitu. Stroj Dyna Super Glide s pápežovým podpisom na nádrži ponúkala aukčná sieň Bonhams za vyvolávaciu cenu 12-tisíc eur. Aj vďaka mimoriadnemu záujmu však cena vystúpila na oveľa vyššiu hodnotu.

Pápež dostal úplne nový Harley vlani v júni, keď výrobca motocyklov oslávil 110. výročie svojho založenia. Od začiatku bolo jasné, že František motorku osobne používať nebude.

V aukcii si nového kupca za 57 500 eur našla aj pápežom podpísaná kožená motorkárska bunda veľkosti XL. Tá mala vyvolávaciu cenu 1 500 eur.

Peniaze z dražby, po odpočítaní poplatku 38-tisíc eur pre aukčný dom, získa organizácia Caritas Roma, ktorá motocykel dostala od pápeža darom. Peniaze chce použiť na rekonštrukciu ubytovne a vývarovne pre sociálne slabých, ktorú prevádzkuje na rímskej železničnej stanici Termini.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #Vatikán #pápež František #Harley Davidson