Pri záťahu na zápasy zabavila newyorská polícia 3-tisíc kohútov

Newyorská polícia vykonala cez víkend doteraz najväčšiu raziu proti usporiadateľom ilegálnych kohútích zápasov. Počas akcie zatkli policajti desiatky ľudí a zabavili usporiadateľom zápasov vyše 3-tisíc kohútov, informovala v pondelok agentúra AP.

10.02.2014 15:12
kohút, bojové kohúty, stávky Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Pri operácii nazvanej v narážke na populárnu počítačovú hru „Angry Birds“ (nahnevané vtáky) vtrhli policajti do niekoľkých kohútích arén a na niekoľko chovných fariem a obchodov so zvieratami. Na veľkých zápasoch v newyorskej štvrti Queens vzali policajti do väzby 70 ľudí, z ktorých šesť bolo obvinených z kriminálnych činov. Podľa polície sa na zápasoch uzatvárali stávky, z ktorých najvyššie dosahovali až 10-tisíc dolárov.

Zákony štátu New York zakazujú organizovanie kohútích zápasov či držanie kohútov určených pre boj. Za porušenie zákazu hrozí až štvorročný trest väzenia. „Kohútie zápasy sú kruté, nezákonné a barbarské praktiky, ktoré mučia zvieratá, ohrozujú zdravie a bezpečnosť verejnosti a je známe, že sa s ňou spájajú ďalšie zločiny,“ vyhlásil minister spravodlivosti štátu New York Eric Schneiderman, podľa ktorého bol víkendový záťah jedným z najväčších v histórii Spojených štátov.

Počas akcie sa policajti zamerali aj na farmu v mestečku Plattekill blízko New Yorku, kde zabavili 3-tisíc kohútov určených k zápasom. Jej majiteľ bol obvinený z toho, že prenajímal vtáky mnohým usporiadateľov zápasov. Policajti vtrhli tiež do brooklynského obchodu so zvieratami, v ktorého pivnici zabavili 50 ilegálne držaných bojových kohútov.

debata chyba
Viac na túto tému: #hydina #USA #stávky #bojové kohúty