Poľský pedofil môže byť na Slovensku alebo v Česku

Poľský vrah štyroch detí Mariusz Trynkiewicz , ktorý minulý týždeň opustil väznicu v meste Rzeszów po štvrťstoročí za mrežami, žije pravdepodobne so zmenenou identitou na Slovensku alebo v Česku.

17.02.2014 10:06
Mariusz Trynkiewicz, pedofil, Poľsko, vrah, Foto:
Denník Fakt už mesiac pred prepustením z väzenia priniesol na titulnej strane obrázok s predpokladanou aktuálnou podobou "beštie", ako nazval pedofilného sériového vraha Mariusza Trynkiewicza.
debata (12)

Napísal to cez víkend poľský spravodajský server Fakt s odvolaním na svoje anonymné zdroje. „Žije tam s novou identitou, falošným pasom, zaplateným bytom, telefónom a mesačným vreckovým,“ uviedol server.

Trynkiewicz údajne dostal „za peniaze poľských daňových poplatníkov“ od polície novú identitu ako chránený svedok. Akciu pod kódovým označením „Trynkiewicz“ zorganizovala poľská vyšetrovacia služba CBS už mesiac pred jeho prepustením.

Vrah sa zrejme podľa poľského servera presunul do Česka alebo na Slovensko, s ktorými Poľsko údajne podpísalo tajnú dohodu o spolupráci pri ochrane svedkov. „Vyvážame tam svojich ľudí (chránených kriminalnikov) a oni tých svojich privážajú k nám,“ napísal Fakt.

Trynkiewicz začal s únosmi a zneužívaním malých chlapcov na začiatku 80. rokov, keď bol na vojne . Za prvú sériu prípadov ho vojenský súd poslal na rok do väzenia. Trest mu však bol prerušený, aby sa mohol postarať o chorú matku. Vtedy spáchal svoje najhoršie skutky, keď uniesol, zneužil a zavraždil štyroch chlapcov. Motívom mu vraj bola pomsta za príliš krutý pôvodný trest.

Súd mu potom v roku 1989 udelil štvornásobný trest smrti. Po páde komunistického režimu ale najvyšší súd trest zmenil na 25 rokov, pretože Poľsko rušilo trest smrti a doživotný trest vtedy v poľskom práve neexistoval. Trynkiewicz tak mohol minulý utorok vyjsť na slobodu. Médiá doteraz špekulovali, že sa zdržiava kdesi v poľskom Sliezsku.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #pedofil #Mariusz Trynkiewicz